My BeadCreatives/GyöngyKreatívok

As I already mentioned, beading was ‘just’ a hobby, nothing else for a long time. It was my safe harbour, where I could find some peace. Basically, everything I created was only for me, my friends and family (in fact some of them have more of my jewelry than me). In 2012 our lives took a huge turn. I was pregnant and working, my husband moved to Ireland and I stayed back in Hungary on my own. Our daughter was born and I raised her alone for a year. It was hard and I was really, really tired all the time and that meant I stashed my beads away and hadn’t touched them for over a year.

Then I started to bead again after a long dry spell and I felt that I want it to be more than ‘just a hobby’. So I started to dream (which I still do) and take working with beads a little more serious. That was when my sister urged me to start to show my work to the world. So I created a Facebook page (https://www.facebook.com/mybeadcreatives). That was my first step in making my dream come true. I am still faaaar faaaar away from that, but I take a little step closer every day. You could say that this page is one of those steps, too.

In the meantime our family moved to Malta, I quit my job (my best decision recently), my little monster started to go to kinder and after three years of being together with her 24/7 suddenly I found myself with plenty of free time. And I decided that I dedicate that time to beading and my dream.

Here, I will publish all the work I do, with additional infos and maybe some little stories about them.

You can find all the related posts hereMy BeadCreatives/GyöngyKreatívok

I want to ask for a favor, though. Please, consider that all the jewelry I post here are my work. I made them and therefore all of them are my personal and intellectual property. I kindly ask you not to use my pictures and posts without my knowledge or permission. If you want to share anything just go ahead, I’ll feel honored, but please make it clear that it is a My BeadCreatives/GyöngyKreatívok piece/post/picture you are sharing. Of course if I share something that is not my original idea I will name the designer/design and I’ll be careful not to offend anyone else’s intellectual property.

Thank you!


Mint említettem, a gyöngyfűzés hosszú ideig “csak” hobbi volt számomra, semmi más. Tulajdonképpen ez volt az én menedékem, ahol nyugalomra lelhettem. Alapvetően mindent magamnak, a családomnak és a barátaimnak készítettem (némelyiküknek több ékszere van tőlem, mint nekem). 2012-ben az életünk gyökeresen megváltozott. Várandós voltam, dolgoztam, a férjem Írországba költözött, én pedig Magyarországon maradtam. Megszületett a lányunk és egy évig egyedül voltam vele. Nagyon nehéz volt és annyira fáradt voltam állandóan, hogy a gyöngyeimre gyakorlatilag nem is gondoltam. Elpakoltam őket, hogy ne fájjon a szívem, sem időm, sem energiám nem volt fűzni több mint egy évig.

Hosszú idő után aztán újra előkerültek a gyöngyök és rögtön éreztem, hogy nagyon szeretném, ha több lenne ez nekem, mint “csak egy hobbi”. Így hát álmodni kezdtem (most is azt teszem) és elkezdtem komolyabban foglalkozni a dologgal. Ekkor történt, hogy a nővérem elkezdte rágni a fülem, hogy igazán megmutathatnám a munkáimat a világnak. Így készült el a Facebook oldalam (https://www.facebook.com/mybeadcreatives). Az első lépés az álmaim megvalósítása felé. Még mindig nagyon nagyon messze vagyok az út végétől, de minden nap egy kicsi lépéssel közelebb jutok. Azt is mondhatnánk, hogy ez az oldal is egy ilyen kicsi lépés.

Időközben a családunk Máltára költözött, felmondtam a munkahelyemen (a legjobb döntésem mostanában), a kis ördögfiókánk óvodás lett és 3 év non stop együttlét után hirtelen napi több órányi szabadidő szakadt a nyakamba. Én pedig úgy döntöttem, hogy ezt az időt a gyöngyöknek és az álmaimnak szentelem.

Ide fogom feltenni az elkészült ékszereket, infókkal és történetükkel együtt.

A kapcsolódó posztokat itt találjátokMy BeadCreatives/GyöngyKreatívok

Szeretnék kérni valamit tőletek. Kérlek vegyétek figyelembe, hogy valamennyi ékszer, amit itt megosztok az én munkám. Én készítettem őket, dolgoztam velük, ezért az én szellemi tulajdonomat képezik. Szépen megkérlek, hogy a képeket és a posztjaimat ne használd fel a tudtom és hozzájárulásom nélkül. Természetesen, ha valamit szeretnél megosztani, megtiszteltetésnek veszem, csak azt kérem, tedd egyértelművé, hogy My BeadCreatives/Gyöngykreatívok darab/kép/poszt, amit megosztasz. Nyilvánvalóan én is ügyelek arra, hogy más szerzői jogát, szellemi tulajdonát ne sértsem meg, amennyiben valakinek a mintájából dolgoztam, megnevezem a készítőt/ékszert, illetve ha lehetséges és ingyenes, a mintát is megosztom.

Köszönöm!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s