Aravir – the set

Aravir set 2
Aravir in set – original by MyBeadCreatives

As soon as I have finished my Aravir bracelet (read about it here) I knew that I was going to make a matching necklace and a pair of earrings to go with it. It turned out awesome and I immediately thought it deserved to get a whole set.

I had some left over beads and it should have  been enough to make the necklace and earring, but unfortunately a few days after I finished it I have lost my Aravir bracelet. Never before have I done the exact same jewelry, but I loved this so much that I didn’t hesitate, but made another one at once. This, though, ate up all my remaining Duracoat Galvanized Sea Foam Miyuki seed beads.

I had to wait for my order to arrive and this took a few weeks – I really do not understand why it takes 3 weeks for a small envelope to arrive to Malta from France :O … Anyway, the day before yesterday the beads arrived and I could start to work again.

The earrings took just half an hour or so and they were really easy to make.

Now the necklace was a bit more complicated. I knew I really wanted a 14 mm Swarovski rivoli in the middle of it, but I had to figure out how to work around it with the little triangle shapes I’ve built up the bracelet with. The triangles are a bit differently connected than in the bracelet, because that’s how it worked out and this way I was able to build the chain with those too.

I really am satisfied with the outcome and I am absolutely proud of my Aravir set.


Ahogy befejeztem az Aravir karkötőt (itt olvashatsz róla részletesebben), tudtam, hogy nyakláncot és fülbevalót is fogok készíteni hozzá. Úgy éreztem, megérdemel egy egész szettet.

Maradt gyöngyöm, és ez elég is lett volna ahhoz, hogy az egész szettet elkészítsem, de sajnos, pár nappal azután, hogy befejeztem, elhagytam az Aravir karkötőmet. Soha nem készítettem még két teljesen egyforma ékszert, de most nem tudtam megállni. Nagyon szeretem, így habozás nélkül megcsináltam még egyszer. Ezzel azonban felhasználtam a maradék Duracoat Galvanized Sea Foam Miyuki kását is, így a szett többi tagjára nem maradt.

Pár hét kellett hozzá, hogy a megrendelt gyöngyeim megérkezzenek, bár egyáltalán nem értem, hogy lehet, hogy 3 hét kell ahhoz, hogy Máltára megérkezzen egy levél Franciaországból :O … Mindenesetre tegnapelőtt megérkezett a levél, így munkához láthattam.

A fülbevaló elkészítése könnyű és gyors volt, kb. egy fél óra alarr kész is voltam velük.

A nyaklánc már egy kicsit bonyolultabb történet. Tudtam, hogy a közepére egy 14 mm Swarovski rivolit szeretnék és azt szeretném körbedolgozni, de kicsit kísérleteznem kellett, hogyan is fognak összepasszolni a kis háromszögek, amikkel a karkötőt építettem fel. Kicsit másképp vannak összekötve a medálban és a lánc részben egyaránt, ez viszont lehetőséget adott rá, hogy ez egész lánc fűzött legyen.

Elégedett vagyok a végeredménnyel, már nagyon szeretem és igazán büszke vagyok az Aravir szettemre.

Advertisements

One thought on “Aravir – the set

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s